Mancare de mazare

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 29 Iun 2011 | 6363 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mazare verde,
  • 2 morcovi
  • 3 cepe
  • patrunjel si marar verde
  • sare si piper dupa gust
  • rosii decojite taiate cuburi
  • 1-2 cani de apa/supa
  • 2-3 linguri cu ulei
  • 2-3 cartofi - optional (eu nu am folosit pentru ca am dorit sa simt gustul de mazare)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de mazare:

Ceapa tocata marunt o punem la calit si cand devine translucida, adaugam mazarea si morcovii taiati cubulete si lasam sa fiarba impreuna pentru 10 minute, dupa care adaugam apa ori supa.  In momentul in care mazarea este fiarta punem si rosiile, decojite, taiate cuburi, potrivim de gust cu sare si piper, si, lasam sa fiarba la foc mic, pana cand se "leaga".  Dupa ce am  luat mancarea de pe foc, o aromam cu patrunjel si marar verde, tocat.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

pentru a decoji rosiile cu usurinta le scufundam de cateva ori intr-un vas cu apa fierbinte

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Dya Daniela Andrei 1

09.07.2011, 01:00

feliciacristea46 1

26.05.2012, 15:17

pai cum fierbe mazarea daca pui apa sau supa, dupa ??? in ce ??? fierberea se face in lichid !!!

Dya Daniela Andrei 1

27.05.2012, 10:33

In ulei si in sucul pe care il lasa ceapa si morcovii Iti garantez eu ca fierbe!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Conopida cu maioneza de post